Drugi dan v Danski prestolnici

Drugi dan v prestolnici se je začel malo kasneje, saj sva oba rabila malo počitka od včerajšnjega pestrega dne. Za danes sva si zadala da si pogledava se vse ostale večje znamenitosti, ki si jih nisva mogla včeraj.

Začela sva z novim kraljevim trgom, ki je kot nek glavni trg v Kopenhagnu. Na njemu tudi stoji mestna hisa. Nedaleč stran je visok krožni stolp podoben tistemu v Pisi, le da je ta naravnost. Do vrha ni vodil ne dvigalo ne stopnice, le spiralna klančina. Verjetno ni treba posebej omeniti da sem obžaloval da sem sel gor celotno pot. Vendar ko sem prišel gor sem ugotovil da je bilo vredno. Nasprotno od včeraj, ko sva gledala razgled na mesto ponoči, sva danes iz druge lokacije gledala na mesto podnevi, in razgled je bil res lep. Le oblaki so ga malo zmanjšali. Nato sva si ogledala se nekaj gradov, palač, opero in pa pristanišče. Vsega je preveč da bi naštel, a moram omeniti da je bilo vse res izjemno. Pri eni od palač je bila pred vhodi povsod straža v stilu tiste svetovno znane v Londonu. Torej rdeče oblek in velika črna kapa. Tu je bilo skoraj enako, le da so bile oblek modre.

Dan je hitro minil in prav tako celotna izmenjava sedaj ko pogledam za nazaj. Vsekakor sem vesel za priložnost da sem se lahko udeležil te mobilnosti. Res je bila izkušnja, ki si jo bom zapomnil za celo življenje. Zato bi se res močno zahvalil celotni ekipi učiteljev, ki je vodila ta projekt.

Oglejte si tudi