Promet

Promet na Tenerifih mi je kar simpatičen. Meni se zdi, da ja zelo drugačen kot pri nas. Tu ni nobene živčnosti in prerekanja. Na otoku prevladujejo razni terenci, višji avtomobili in kombiji. Veliko ljudi se vozi tudi z motorji. Najbolj so videni čoperji, skuterji in lažji športni motorji. Seveda je dobro razvit tudi javni prevoz, ki te popelje po celem otoku. Ko stojiš na postaji in če hočeš, da ti avtobus ustavi, mu moraš pomahati, saj drugače kar odpelje. Pri vstopu in izstopu se moraš na avtobusu čekirati da ti odmeri svojo pot in ustrezno zaračuna. Prebivalci imajo večinoma mesečne karte, mi pa si polnimo kolikor rabimo.

Vozniki avtomobilov in drugih prevoznih sredstev so zelo pozorni na pešce. Ko jih zagledajo na prehodu za pešce se takoj vstavi in če voznik slučajno spregleda oz se ne vstavi se nemudoma opraviči in pomaha.

Na otoku so zelo ozke in strme ceste. Kljub temu so prebivalci zelo suvereni in nasploh vozniki avtobusov. Včasih me je kar malo strah, da bi se kje zaleteli ali podrsali kakšen avto ki je parkiran ob cesti, a sem se že navadila.

Oglejte si tudi