Kulinarika

Španija se lahko pohvali z raznoliko prehrano, saj zaradi podnebja goji veliko vrst zelenjave, ki jo z občutkom vključujejo v svoje tipične jedi. Poleg zelenjave si na otoku privoščite tudi morske jedi, ki so značilne za celo Španijo, kot je španska rižota Paella, španska omleta, španski Tapasi itd.

Za otok Tenerife je pa značilen predvsem kanarski krompirček, omaka Mojo in jedi pripravljene s polmozrnato moko. Za otoke je hrana na otoku odlična, saj ni preveč začinjena in še vedno dovolj »evropejska«, a vseeno so na voljo tudi bolj začinjene jedi.

S sošolko sva tudi že poskusili veliko hrane, ki jo ponuja otok. Od njihovih sladic z zelo okusno karamelo do neverjetnih tapasov.

Flan oziroma v vodni kopeli kuhana jajčna krema s karamelno srajčko je priljubljena španska poslastica, ki navduši vsakega, ki jo ima priložnost poskusiti. Priprava je zelo preprosta, nekaj pozornosti moramo nameniti zgolj pripravi karamele. Rezultat je nežna jajčna krema, ki je tako rahla, da se kar stopi v ustih.

Španci imajo zelo poseben urnik prehranjevanja, ki smo ga zelo hitro opazili in zdi se nam malo nenavaden, saj pri nas učijo, da je zajtrk zelo pomemben obrok dneva. Tu pri špancih pa ravno obratno. Največjo pozornost namenijo kosilu in slavni siesti , ki sta običajno med 14. in 16. uro. Ljudje se po končanem kosilu vrnejo na delo in običajno končajo z delom ob 20. uri. Večerja pa nastopi zelo pozno, ponavadi med 21.00 in 22.30.

Oglejte si tudi