Znamenitosti

Parque Nacional del Teide

Največji nacionalni park Španije je lociran okrog 3718 m visoke gore in vulkana Teide, najvišjega vrha Španije. V parku najdemo zraven vulkana El Tide še nižji, 3135 metrov visok vulkan Pico Viejo. Od leta 2007 park spada tudi na UNESCOV seznam svetovne dediščine, letno pa ga obišče kar 3,5 milijonov obiskovalcev. V parku najdemo raznovrstno floro in favno, med drugim tudi 33 rastlinskih vrst, ki so endemiti območja. Rastje je prilagojeno težkim pogojem, ki vladajo ob in na vulkanu. Priporočljivo je, da se pred vzponom na vulkan primerno oblečete in obujete, saj so temperature tam občutno nižje, na vrhu pa velikokrat tudi piha. Z avtomobilom oz. avtobusom se lahko pripeljete do višine 2.400 metrov, kjer je locirana spodnja postaja gondole, ki vas zapelje do višine 3.500 metrov. Od tu se lahko do vrha kraterja povzpnete le s posebno brezplačno dovolilnico, ki si jo morate pred prihodom zagotoviti na spletu.

 

Soteska Masca

Masca je eden izmed najbolj slikovitih delov otoka in se nahaja na severozahodu ob vznožju gore Teno. Istoimenska vasica ponuja čudovite razglede, vendar je nekoliko težje dosegljiva. Do nje vodi zavita cesta skozi globoke prepade, ki so porasli z bujno zeleno floro. Ogled tega dela otoka se priporoča vsem, ki jih navdušuje narava. Organizirani so tudi pohodi iz vasice do zaliva Masca (cca 3 ure hoje v eno smer), ki so ga nekoč za svoje skrivališče uporabljali pirati.

Loro Parque

(Park papig) je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti na Tenerifu. Nahaja se v mestu Puerto de la Cruz in zaseda površino 135.000 kvadratnih metrov. Park so odprli leta 1972, kot »raj« za papige, skozi leta pa je park zrasel v tematski park in živalski vrt, kjer si lahko ogledate različne živali in tudi predstave z njimi. Ponaša se z največjim prirejenim prostorom za pingvine, z največjo evropsko predstavo z delfini, najdaljšim tunelom z morskimi psi v Evropi ter z največjo tajsko vasjo izven Tajske. Zraven že omenjenih živali si lahko v parku ogledate: orke, šimpanze, gorile, morske leve, vidre, jaguarje, tigre, legvane, aligatorje, velikanske želve, flaminge, pelikane, eksotične ribe in različne morske pse. Na ogled je tudi velik vrt orhidej, kjer domuje veliko redkih vrst.

Siam Park

Vodni park, ki se nahaja na jugu otoka, spada pod Loro Parque in se baha z nazivom najspektakularnejšega vodnega parka v Evropi. Zaseda 18.500 kvadratnih metrov, nahaja pa se v kraju Costa Adeje. Gre za prvi zeleni vodni park na svetu. V parku boste našli naslednje večje atrakcije: največje človeško narejene valove, najdaljšo počasno reko, prosti pad, najrazličnejše vodne spuste in tobogane, med katerimi je eden izmed njih speljan celo med morskimi psi in morskimi biči. Atrakcije vsakoletno dopolnjujejo.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi