Je treba delat… Če hočeš kaj imet!

Danes je bil naš prvi delovni dan. Naš mentor Raul nas je peljal do delavnice, kjer smo se lahko preoblekli. Nato nas je predstavil profesorju, ki pa ne zna nič angleško. Vsakega od nas so dali enemu učencu. Jošt je šel varit, Luka je bil na rezkarju, mene pa so dali na stružnico.

Po nekaj minutah me je profesor poklical k sebi. Zraven njega je bil vajenec, ki se je učil za profesorja prakse, ki je znal nekaj angleščine. Profesor mi je razlagal kaj delajo učenci. Skoraj nič ga nisem razumel (besedno). Sem pa vedel kaj hoče povedati, ker sem imel že nekaj izkušenj z stružnico, ter tehnično risbo sem imel pred seboj.

Sem pa opazil, da je profesor za prakso skoraj isti kot naš profesor za tehnično risanje (Prof. Mikuž). Približno isto star, ista frizura, ista obrazna mimika, verjetno še celo isto strokovno znanje!

Nato me je vprašal ali bom danes gledal, ali bom sam začel delati. Odločil sem se, da bom delal. Naredil sem polovico kosa. Drugo polovico pa bom dokončal drugič.

Odločili smo se da imamo tudi popoldan 3 ure pouka, saj bomo imeli torek cel dan prosto. Popoldan smo bili pri pouku z mehatroniki. Pouk je bil v španščini ampak smo razumeli osnove. Delali smo z krmilnikom Siemens Logo Softcomfort, ter vezali vezje.

Oglejte si tudi