Obisk stadiona Santiago Bernabeu in živalskega vrta

V Ivecu sva z Lanom dobila dva prosta dneva, saj podjetje ni dobilo potrebnih sestavnih delov za izdelavo tovornjakov. Celotno podjetje je ustavilo proizvodnjo do ponedeljka. To je pomenilo, da je to odlična priložnost za raziskovanje Madrida.

Zjutraj sva se odločila, da bova sprva odšla pogledat znameniti stadion Santiago Bernabeu, nato nadaljevala pot proti živalskem vrtu. Želela sva videti stadion samo od zunaj. Potem je do naju pristopila delavka stadiona in nama predstavila njihov program notranjega obiska. Cena se nama je zdela primerna in odločila sva se, da bova obiskala tudi notranjost. V paketu sva dobila, poster s podpisi igralcev, dve karti za obisk in Real Madrid šal, prav tako kartico da sem član ekipe. To je seveda stadion od domačega Real Madrida. Ogledala sva si celoten stadion, zgodovino ekipe, zmage in pokale. Stopili smo lahko tudi zelo blizu trate po kateri igrajo. Stopiti na njo pa nam niso dovolili. V stadionu so imeli tudi nekaj košarke, njihovo zgodovino in pokale, to je bilo za naju super, saj sva bolj košarkaša kot nogometaša. Na koncu je bila tudi trgovina z dresi in ostalimi predmeti, ampak ko sva zagledala cene sva hitro odšla.

Dan je imel dober začetek, nato sva se napotila proti živalskem vrtu. Tukaj sva videla ogromno živali, ki jih v našem živalskem vrtu ni. Bilo je veliko unikatnih živali, prav tako ogromno akvarijev in morskih živali. Živalski vrt je velik 20 hektarjev, kar je veliko za videti v dveh urah, prišla sva namreč kar pozno, za dodatek pa se vrt zapre že ob 17.30 uri. Pohitela sva in si ogledala glavne živali, ki jih v našem živalskem vrtu ni. Ogled defnitivno priporočam, bilo je super.

Oglejte si tudi