Značilnosti

V tem blogu vam bi rada predstavila otok. Do zdaj sem v vsakem blogu bolj ko ne “nakladala” o svojih dogodivščinah, v tem pa bom opisala Tenerife in povedala nekaj značilnosti.

Kanarski otoki politično sicer spadajo v Evropo (Španijo), a so geografsko pravzaprav del Afrike. Otok Tenerife je največji otok izmed kanarskih otokov, ki meri 2.034,38 km² in je tudi najbolj poseljen, saj na njem prebiva 908,555 prebivalcev kar je 43% vsega prebivalstva kanarskih otokov. Otok je od afriške obale oddaljen 300 km, in približno 1000 km od Iberskega polotoka.

Grb in zastava:

Glavno mesto je Santa Cruz de Tenerife, kjer gostijo tudi enega izmed največjih karnevalov, ki pa je pravzaprav velika konkurenca karnevalu v Riu de Janeiru, v Braziliji. San Cristóbal de La Laguna je drugo mesto otoka in tretje mesto otočja. To mesto je uvrščeno na Unescov seznam dediščine.

Glavna gospodarska dejavnost je seveda turizem, letno obišče otok približno 5 milijonov turistov, spet, največ med vsemi kanarskimi otoki. Na otoku je najvišja točka Španije, vulkan El Teide z 3718 m nadmorske višine. To je tudi tretji najvišji ognjenik na svetu in pravi magnet za turiste, tako tudi Loro in Siam park.

Tenerife so mednarodno poznani kot ”Otok večne pomladi”. Otok čez celo leto uživa z toplim podnebjem; pozimi med 20 – 22 °C in poleti med 26 – 28 °C. Pozimi smo lahko na plaži pri 22 °C na toplem soncu obenem je pa na ognjeniku El Teide viden sneg. Te razlike podnebij lahko opazimo tudi nižje in čez celo leto, če primerjamo padavine in temparature v mestu Santa Cruz de Tenerife (na vzhodu) in v mestu Buenavista del Norte (na zahodu). To je lahko vidno na klimogramih:

Oglejte si tudi