Nadomeščanje

Ponedeljek 27.03.

Predviden je bil pouk angleščine, vendar je bila profesorica odsotna. Zato nas  je prevzel profesor Simon. Dan smo zaceli z ameriškim filmom, ki je bil prvič predvajan prav na Danskem. To je seveda The Shawshank Redemption, ki si na strani IMDB z oceno 9,2 deli 1. mesto najbolje ocenjenih filmov. Družbo na vrhu pa mu dela The Godfather. Film smo seveda gledali z angleškimi podnapisi, saj smo nadomeščali angleščino. Če si filma niste pogledali, (v kar močno dvomim) vam ga toplo priporočam.

Po ogledu filma smo se odpravili na tekmovanje. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah, tako kot pri streljanju z laserji. Tokrat sva bila z Timom v isti skupini saj je upal ne ne bo ponovno izgubil.
 Ko smo prispeli na prizorišče nas je sošolka Lena toplo presenetila z pecivom, saj je praznovala svoj 29 rojstni dan. Pogostila nas je z domačimi močno polnjenimi krofi in ostalim pecivom. Bilo je izvrstno. Po obedu smo z našim tekmovanjem pričeli. Sam sem bil rahlo hendikepiran, saj se nisem tudi potrudil upreti vsej sladki hrani. Ostalim je šlo to mnogo bolje. Prva preizkušnja, ki nas je čakala je bila igra ”pijan nogomet”. Zame osebno, igra od katere me je najbolj zanimal rezultat. Pred začetkom smo dobili očala skozi katera je bil naš pogled približek pogledu osebe z 2.5 promila alkohola v krvi. Odigrali smo 3 igre z različnimi igralci pri vsaki ekipi. S Timom sva zaigrala na 2. in 3. tekmi. Zmagali smo s končnim izidom v zmagah 2:1 izgubili smo le 1. tekmo. V nadaljevanju so nas pričakale še igre lokostrelstvo, pihanje žebljev v tarčo in ”pijana pikada”. Pri streljanju puščic v tarčo mislim da mi je šlo kar dobro.

 

 

 

 

 

 

Razen pri ”pijanem” metanju pikade v tarčo, mislim da se nisem dobro odrezal. Prav v tej disciplini pa je zablestel mož z 120 kilogrami in 192 centimetri. Po mojem mnenju ima približno 50 let. V času tekmovanja se je vodila tudi evidenca najboljšega posameznika. V kateri je zmagal pravkar omenjeni mož. Jaz sem zasedel končno 2. mesto, nad katerim sem bil zelo presenečen. Na koncu tekmovanja se je Timu le obrestovala odločitev da se je pridružil moji ekipi, saj smo v skupnem seštevku zopet zmagali.

Z nasmeškom na obrazu smo se odpravili proti Sonderborgu. Za spremembo naju je tokrat odpeljal sošolec Rene. Vožnja je bila zelo prijetna, kot tudi naši pogovori. Za nameček pa smo imeli še zelo lepo in toplo vreme. Živo srebro se je tega dne povzpelo na nič manj kot 13 stopinj celzija. Seveda sva to hitro izkoristila in se podala na plažo, kjer sva uživala ob toplih žarkih tik do večerje. Tega obroka si seveda nisva želela zamuditi, saj sva se čez dan prav pošteno namučila. Za nameček pa so naju presenetili z odličnimi mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki z dvema različnima vrstama testenim in tremi različnimi solatami. Po obedovanju, sva še oprala najina oblačila, saj sva bila že v velikem pomanjkanju le teh. Tako sva dan z nasmehom na obrazu in dekleti nemškega rodu v objemu tudi zaključila.

Oglejte si tudi