Od farme-do pande

Moiii,
(za začetek preberi blog: pandas at our home ali sj ne jokam ampak bi lahko ali we got stuck)
Naš dan se je začel ob 6.00, pojedli smo zajtrk in se hitro odpravili na tramvaj, kateri nas je odpeljal do železniške postaje.
Ker nismo želeli ponavljati starih napak, smo najprej na spletni strani preverili, če se bo naša pot nadaljevala z vlakom ali avtobusom. Vse je potekalo kot po maslu. Vlak je prispel točno in sledila je enourna vožnja do Seinäjokija, kjer smo tokrat uspešno prestopili na naslednji vlak. Po polurni vožnji smo prispeli na cilj. Živalski vrt!! Z navdušenjem smo pot nadaljevali peš, še slab kilometer. Že na vhodu nas je presenetilo, da karte ne pregledajo zaposleni, vendar samo skeniraš QR kodo in vrata se avtomatsko odprejo. Začeli smo z ogledom farme, kjer smo si ogledali nekaj klasičnih domačih živali, nadaljevali pa….S PANDAMI! Mislim, da lahko v imenu vseh potrdim, da so pande osvojile košček našega srca, zato smo se odločili, da po ogledu celotnega živalskega vrta pridemo še enkrat nazaj. Celoten ogled je dolg 3km in nam je vzel malo manj kot 3h. Presenetilo nas je, da lahko v živalski vrt s seboj prineseš klobase, hrenovke itd., in si narediš kosilo/malico, saj imajo po celotnem živalskem vrtu kar nekaj prostorov za piknik, ki vsebujejo tudi žar. Med ogledom živalskega vrta smo se ustavili klopcah in si privoščili palačinke, ki smo jih prinesli s sabo. 


Naša pot se je bližala koncu in vsi premraženi smo že komaj čakali, da spet pristanemo pri pandah. Ker je živalski vrt odprt samo do 15. ure smo se odločili, da se pogrejemo ob kavici v bližnjem hotelu….
Za nadaljevanje beri: Podrli sva jih več kot fanta

Oglejte si tudi