Popil je 180 litrov

Terveeee,

Zjutraj smo se zbudili v čisto običajno jutro, zunaj je bilo megleno in dokaj mrzlo. Preden smo se odpravili v šolo, sva z Ano zavili torto, ki sva jo spekli prejšnji dan, ker je najin tutor Anssi praznoval rojstni dan. Tako, da se je delovni dan začel s presenečenjem in odlično hrano. Zatem naju je Mirko naučil, kako s pomočjo viličarja in posebnih klešč premikati sode. Nato pa sva razložili še tovornjak. Po kosilu, sva končali z delom v skladišču in se odpravili ven, kjer naju je že pričakoval Timo. Najprej sva opazovali dijake, kako so vozili

tovornjak. Zaradi najinega navdušenja, naju je Timo vprašal, če bi si tudi midve želeli voziti in že sva sedeli za volanom. Prav hitro smo ugotovili, da bomo morali dotočiti nekaj goriva. Zato naju je Timo odpeljal do bližnjega bencinskega servisa, kjer smo natočili skromnih 180 litrov dizelskega goriva.

Takoj, ko smo prispeli nazaj na šolsko dvorišče, smo se zamenjali. Z kančkom strahu sva prižgali motor in začeli peljati. Pred nekaj dnevi sva se z Ano preizkusili z vožnjo na simulatorjih in moram priznati, da nisem verjela, da je v živo veliko lažje. Vendar je. Sicer je vožnja po šolskem poligonu povsem nekaj drugega, kot vožnja po (ozkih) cestah, pa vendar za začetek odlična izkušnja.  Za konec sva kamion še vzvratno parkirali v šolsko garažo, kjer je čakalo še najmanj 5 drugih tovornjakov in avtobusov. Komaj čakam četrtek, ko nadaljujemo.

Näkemiin, do naslednjič

Aneja & Ana

Oglejte si tudi