Med trikotniki in po vijugah

Pozdravčki,

Danes sem se spoznala z novo izdelavo oblačil, ki jo v šoli nikoli še nismo obravnavali. Opisala in prikazala bom postopek te izdelave.

Dobila sem že narejeno osnovo spredaj, zadaj za krilo. Sešiti sem morala všitek, enega na obeh delih, nato pa še zašiti po dolžini, da sem sestavila sprednji in zadnji del skupaj. Vmes sem nato od spodaj gor naredila zarezo kamor sem všila 15-20cm velike trikotnike tako, da so nastale gube.

Morala sem narediti vijuge po dolzini kjer so se končali všitki, tako da se je vijuga dotikala vsakega konca všitka in kjer so se začeli trikotniki (v špici) tako da se je vijuga dotikala vsake špičke trikotnika. Označiti sem morala vsakot špičko in konec všitka ter vmesne vijuge s številkami, da se kasneje lažje zašije. Nato sem vijuge razrezala in jih postavila na blago ter obrisala ter označila vse točke nato pa izrezala iz blaga.

Zadnjega dela nisem imela časa dokončati vendar bi morala vse dele samo šeenkrat zašiti skupaj tako, da se točke popolnoma ujemajo med seboj.

Ta način izdelave krila mi je bil zelo zanimiv, saj sem to delala prvič in nikoli prej tudi nisem videla česa takega. Na tak način izdelujejo veliko drugih oblačl.

 

Oglejte si tudi