Značilnosti dežele

Hola! Za danes sem pripravila zelo kratko malo predstavitev o značilnosti Tenerif nasplošno.

Tenerife imajo predvsem značilno sujo in toplo podnebje. Območja z nizko nadmorsko višino imajo povprečno 18-20°C v zimskih mesecih in 24-26°C v poletnih. Na obalnih območjih je malo padavin in veliko sončnih dni, v višjih legah pa je več padavin kot pri obali. Hladen učinek na obalo in plaže imajo hladni morski tokovi Kanarskih otokov.

Za središče otoka so zaradi veliko večjih padavin značilni gozdovi, večinoma borovci Kanarskih otokov v narodnem parku Teide. Osrednje višavje (najbolj izstopata Pico Viejo in Las Cañadas) spadajo pod glavne strukture na Tenerifih. Pomembne so tudi doline (najpomembnejši sta Valle de La Orotava in Valle de Güímar, ki sta nastali z množičnim drsenjem velikih količin materiala proti morju)

Ob koncu leta 2020 so Tenerifi šteli 966.354 prebivalcev in spadajo pod najbolj naseljen otok v Španiji in Makaronezije. Uradni jezik je španščina. Kot ostala Španija so tudi Tenerifi večinoma rimskokatoliški, vendar se druge regije in veroizpovedi na otoku širijo zaradi turizma in priseljevanja (islam, budizem, evangelizem, judovstvo,…).

 

Oglejte si tudi