Pustimo za naslednjič

Olaaaa como estas!

Tu je ostala še ena stvar, ki sva si jo z Zalo pustili za naslednjič. Zelo sva si želeli ogledati vulkan a tega nisva naredile zaradi ogromno rsazlogov, no ne ogromno ampak dosti drazlogov. Nekaj stvari bi raje preje povedala o vulkanu  El Teide.

Vulkan se najhaja na otoku Tenerife in je tretja najvišja gora v Španiji, kar 3,718m. Ime je dobil od domačinov Tene- gora in lfe-bel. Vrh vulkana je večino časa pokrit s snegom. Večini del vulkana leži po morsko gladino ( 3800m). Prebrala sem si tudi, da je 18. novembra leta 1909 je zadnjič izbruhnil.  Leta 2007 so ga razglasili v narodnem parku kot Unesco in je najbol obiskan narodni park v Španiji. Toč za na vulkan je kar 6 ter tudi gondola do vrha vulkana.

Pot, ki bi jo z Zalo morali opraviti do tja nama je bila dosti zakomplicirana, to je bil tudi eden izmed razlogov da si vulkana nisva šli ogledati. O poti do tja sva se pozanimali na info točki. Najno jutro bi se moralo začeti okoli sedmih zjutraj saj bi avtobus iz avtobusne postaje, ki je odaljena od našega apartmaja kakih 20/25 minut odpeljaj 08:10 do mesta Puerto de la Cruz. Ter 09:30 pa naslednji avtobus je edini na dan, ki pelje do vulkana. Avtobus se ustavi na štirih točkan pod vulkanom. Stem da, če iztopiš pred zadnjo postajo, ko se vračš domov moraš do zadnje postaje da avtobus ne spelje. Skratka zelo zakoplicirana pot do tja. Zadnji avtobus od vulkana odpelje 16:30 do mesta Puerto de la Cruz. Najomenim še to, da avvtobusov vmesnih ni sepravi je samo eden avtobus iz mesta Puerto de la Cruz do vulkana in samo eden od vulkana nazaj do mesta. To nama je bila edina ovira, da si nisva šli ogledat vulkana saj bi nama cev dan zginiv ter pot se nama je za začetek zdela preveč zakomplicirana. Zalo sva si vulkan prišparali za naslednič in imava v mislih da si ga ogledava drugič.

Oglejte si tudi