Običajno preživet dan

Kot vsak dan, se zbudim okoli osme ure. Ves zaspan se uredim, oblečem in odpravim iz hotela proti avtobusni postaji. Po 15min vožnje me avtobus pripelje do šole. Po navadi že prejšnji dan izvemo kaj bomo delali, zato da se lahko temu primerno oblečemo. Danes smo bili v notranjem skladišču z nekaj dijaki iz prvega letnika programa logistični tehnik.

Skladišče je zelo dobro opremljeno. Ima paletne regale, ki so vsi označeni z logističnimi nalepkami za lažjo organizacijo dela in boljši izkoristek skladiščnega prostora. Imajo tudi tako imenovan simulator nakladalne površine enake kot je na tovornjaku. Tako se dijaki lahko naučijo vse od organizacije skladišča, komisijoniranja pošiljke in samega naklada vse do varovanja le tega na tovorni ploščadi.

Paletiziran tovor po skladišču premeščajo z sodobnimi električnimi viličarji. Eden izmed njih je podoben ročnemu paletnemu viličarju vendar je gnan na elektriko, upravljamo pa ga z komandami na ročaju. Ostali viličarji lahko vsi dosežejo v četrto regalno višino kar je okoli 5m. Eden izmed njih je opremljen tudi z tehtnico. Ko paleto dvignemo se na ekranu izpiše teža tovora. To se mi zdi zelo uporabna stvar saj marsikdaj naročniki ne navedejo točne mase in nas lahko to zelo zmede pri pripravi prevozne dokumentacije.

Po približno 30 minutah dela se odpravimo na odmor za kavo. Nato nadaljujemo z delom še približno eno uro, takrat pa je čas za malico. Le-ta po navadi traja 45min, da se dijaki lahko v miru okrepčajo in spočijejo. Ko se odmor za kosilo konča nas čaka še ura in pol dela preden se delovni del našega dneva zaključi in odidemo domov.

Ob prihodu v hotel se malo odpočijemo, nato pa se dogovorimo kaj bomo jedli in skupaj odidemo v trgovino po sestavine. Skuhamo kosilo in ga skupaj pojemo. Sledijo družabne igre, kot so Junglespeed ali karte Enka. Če imamo še kaj energije se odpravimo na sprehod po mestu kdaj pa celo na biljard ali kakšno podobno igro.

 

Seveda moramo popoldne napisati tudi blog, ki je včasih zelo lahka, včasih pa zelo težka naloga. Čisto odvisno od razpoloženja in ideje, ki jo imamo v glavi oziroma je lahko velika težava, če le-te nimamo.

Vsak dan je po svoje zanimiv zato se vsak večer veselim prihajajočega dne, ki nam prinese novo izkušnjo.

Oglejte si tudi