Pogovor z domačinom

Ker z Nejcem opravljava mobilnost na Finskem v Tamperah v šoli, sva kar večino najinega časa z dijaki približno istih starosti. Kot prva zanimivost, ki so nama jo učitelji tam povedali je, da imajo na šoli Tredu več različnih smeri v logistiki, kot npr. voznik avtobusa, voznik tovornega vozila, normalen delavec v skladišču. Ker so naju vsi spraševali v katero smer logistike sva usmerjena, se jim je najin odgovor zdel nenavaden.

Večino časa preživljava s štirimi dijaki, kateri se šolajo za voznike avtobusa. Prav tako se z njimi največ druživa in pogovarjava. Primerjamo njihovo državo splošno z Slovenijo, razmere v šolah, primerjamo cene v državi, ipd. S temi dijaki smo se zelo dobro uskladili, saj so vsi enako stari kot midva. Prav tako so nama razkazali mesto, nama predlagali kje si lahko kaj kupiva, kje lahko kaj dobrega pojeva po navadnih in nižjij cenah, kot kje drugje. Prav tako se pogovarjamo o hrani, katera je za naju nenavadna. Ko sva omenila malico na naši šoli, so bili seveda negativno presenečeni.

Zelo bi se rad zahvalil vsem na šoli, s katerimi sva stopila v kontakt, in tistim, ki so nama pomagali k boljšem in bolj zanimivem bivanju na Finskem v Tamperah

Oglejte si tudi