Peti dan v Vila Nova de Gaia

Danes smo se zbrali pred šolo ob 8:20, kjer smo najprej morali počakati na razglasitev, če bodo imeli pouk zaradi stavke. Po razglasitvi so nas spostili v šolsko knjižnico. V knjižnici so nas razdelili v pet skupin po šest.
V sklopu prve delavnice smo zbrali svoje misli in zapisali naše ugotovitve kaj je eko turizem. Sledile so predstavitve plakatov po skupinah.

Nato smo nadeljeval z vprašalnikom. Na njem so bila vprašanja namenjena primerjavi Porta in geoparka Arouca (npr. Kje je več turistov? Kateri kraj je bolj eko turističen? Ali se bo lahko ohranjal eko turizem ob masovne turizmu? Kateri kraj si bomo najbolje zapomnili itd.). Po vprašalniku smo imeli prosti čas za malico.
Nadaljevali smo z delavnico pri kateri smo morali ugotoviti prednosti in slabosti eko turizma. Pri tej delavnici smo imeli večinoma podobne ugotovite (npr. Pozitivne lastnost: da ni prisotnosti uničevanja za okolje,ekološko, vizuelno lepo. Negativna lastnost: veliko papirjev za pridobitev eco label cerfetikata, država nudi premalo začetnih subvencij).

Z zaključkom delavnice okoli dvanajste ure smo imeli tako rekoč tudi konec delovnih dni na izmenjavi na Portugalskem.
Pred šolo smo se družili kakšno uro in nato odšli vsak k svoji gostujoči družini.

Starši portugalskih dijakov so organizirali zaključno večerjo v šolski jedilnici. Pripravili so veliko tipičnih sladkih in slanih jedi. Tam smo se še zadnjič družili skupaj z drugimi učenci, starši in učitelji iz sodelujočih držav.

Poslovilno druženje mi je bilo zelo všeč čeprav moram priznati da mi tipična portugalska ne tekne prav dosti.

Oglejte si tudi