Fitnes ob 1 zjutraj

Po napornem čakanju avtobusa ter vleki kovčkou, smo se odpravili v hotel v Helsinkih, kjer smo se namestili in takoj odpravili v svoje sobe. Z Valerijo sva zagledali velik napis fitnes. Takoj sva dobili idejo, da si ogledava fitnes in raziščeva hotel, saj nisem hotela izpustiti nobenega treninga, čeprav sem bila čisto izmučena. Na poti sva srečali dva fanta, ki sta prav tako z nami na izmenjavi. Valerija se je počasi odpravila nazaj v sobo saj je bila že pozna ura, mi pa smo še malo natrenirali. Ko je bila ura 2 sem se tudi jaz odpravila v sobo, ker sem bila zelo zaspana.

Naslednji dan sem komaj čakala na zajterk “bil je božanski”. Po zajterku smo hitro spakirali kovčke, ter se odpravili naprej na pot do Lahtija.

Najbolj me je tam presenetil vlak. Peljali smo se kar 200km na uro, čeprav se je zdelo, da se peljemo bolj počasi.

Vzele smo kovčke in se odpravili do naših apartmajev, čeprav smo mislile, da je pot krajša nam to ni dopustil sneg ter težka pretljaga. Imela sem občutek, da hodimo že pol ure. Med potjo sem samo razmišljala na toplo sobo in posteljo.

Ko smo prispeli do cilja smo se takoj odpravili v šolo. Bila je ogromna. Nisem verjela, da je bilo toliko vhodov. Iskali smo pravi vhod vendar se na vsakem zmotili. Na srečo so nam prišli na pomoč “tutorji” in nam pokazali pravo pot.

Že takoj sem bila navdušena nad šolo, učilnicami, delavnicami, kuhinjo, prostori za odmore … vse je bilo popolno.

Tutorji so bili zelo prijazni in nam pokazali vsako delavnico. Vsaka od njih je bila zanimivejša, najbolj smo bile navdušene nad delavnico za kustumografijo, cirkus in šivalnico. Vse izdelke so dijaki ročno izdelali.

Všeč mi je bilo tudi kako so dijaki na šoli samostojni in delavni.

Tako lahko rečem: prvi dan je bil naporen vendar zanimiv.

Oglejte si tudi