MI DOMA, KOVČKI PA NA POLJSKEM!

Vse je je začelo z budilko ob 6.00 zjutraj, še zadnjič smo vstali, iz naše tople Finske postelje. Pripravili smo si zajtrk in kavo, ter naredili za vsakega po en sendvič za s seboj.

Spakirali še zadnje stvari in počakali na Tomasa. Pobral nas je pri našem apartmaju in nas odpeljal na železniško postajo, kjer smo se poslovili in nadaljevali našo pot z vlakom, do letališča v Helsinkih. Prispeli smo v Helsinke, na letališču naredili ”check in” in poiskali voziček za prevoz naših nahrbtnikov po letališču. Med čakanjem na letalo, smo se odločili, da bomo odigrali še zadnjo igro kart. Končno je prišel čas in vkrcali smo se na letalo proti Varšavi.

Pristali smo v Varšavi, kjer smo imeli še dobri dve uri časa do naslednjega leta. Malo smo se razgledali in opravili še par nakupov, saj na letališču nič ni obdavčeno. Tekle so zadnje minute, pred našim vzletom iz Varšave, kjer so že nastopile prve težave. Osebje letališča nam je reklo, da nove letalske karte dobimo ob vstopu na letalo. Temu pa ni bilo tako, saj je prišlo do nesporazuma in bi si morali letalske karte sami priskrbeti že prej. Podali smo svoje osebne dokumente in prejšnje letalske karte. Ko smo se konkretno načakali, smo končno dobili nove letalske karte in se vkrcali na letalo. Vzleteli smo v oblačno nebo, kjer nas je pričakalo presenečenje. Prečudovit razgled nad oblaki mi je polepšal dan. Vsi smo bili navdušeni in očarani. Ko pa smo prileteli nad Slovenijo, so oblaki počasi izginjali. Videli smo našo prelepo Slovenijo in njena hribovja. Potem pa smo se počasi začeli spuščati proti Brniku. Izkrcali smo se iz letala in se napotili proti izhodu, kjer bi morali prevzeti našo prtljago. Tukaj pa nastopi PRESENEČENJE! Čakali smo, naših kovčkov pa ni bilo nikjer. Stopili smo do osebja letališča, in napotili so nas do prostora, kjer se prijavi izgubljeno prtljago. Naredili so si zapisnik o izgubljeni prtljagi, niso pa nam morali zagotoviti, da bomo prtljago zagotovo dobili nazaj. Do naših družin smo prišli z novico in jim povedali, kaj se je zgodilo, vendar smo še vseeno imeli upanje, da bomo kovčke dobili.

P.S. Kovčke so nam v ponedeljek dostavili na šolo, tako da jih imamo.

Še zadnjič… Jaka

Oglejte si tudi