Znamenitosti mesta Lahti 🇫🇮

Lahti je mesto na jugu države Finske. Je eno od večjih mest in ima okoli 100.000 prebivalcev in več. Ker je zelo turistično razvito mesto ima veliko zanimivih znamenitosti, lokalov, zgradb in seveda jezer. 
Sedaj vam bom predstavil vsaj nekaj podatkov o vsaki znamenitosti.

  • Trg trga – Je zelo živahno mesto, kjer lahko ne samo kupite vse potrebno blago, ampak tudi vidite  in morda celo sodelujejo pri različnih dogodkih.

 

  • Muzej vojaške medicine – Tukaj si lahko ogledate veliko slik druge svetovne vojne in vidite veliko pripomočkov, ki so jih uporabljali med vojno. Muzej ima obratovalni čas samo poleti od junija do avgusta.
  • Zgodovinski muzej –  Ima bogato kulturo in zgodovino mesta. Lahko se seznanite z eksponati zgodovinskega muzeja Lahti in si ogledate slike proizvodenj, kjer so izdelovali orožja.
  • Sibeliusova hiša – Na obali slikovitega jezera, med sijajem finske narave, se nahaja največja kongresna dvorana v severni Evropi, ki služi tudi kot koncertna dvorana  Stavba je popolnoma zgrajena iz lesa. V njej poteka veliko kongresov in simfoničnih koncertov.

  • Cerkev Ristinkirkko – Ena od najlepših stavb v Lahtiju je cerkev Ristinkirkko. Zgrajena je bila leta 1978. Vsak dan se na Ristinkirkko zbere stotine obiskovalcev in pobožnih državljanov.

  • Glasbeni vodnjak –  Popotnika bo prijetno presenetila edinstvena glasbena fontana na jezeru Pikku-Vesijärvi. Vsak dan, za 15 minut, se na vodnem orkestru izvajajo znane melodije iz  filmov in klasičnih del. Akcijo spremlja nenavadna predstava ritmičnih brizg vode, poslikana s posebno osvetlitvijo. Ta kraj je še posebej priljubljen poleti, ko se predstave organizirajo večkrat na dan.

Oglejte si tudi