Kaj si ogledat?

Zaragoza je polna znamenitosti in zanimivosti. Večina jih je verskih oziroma cerkvenih, vendar imajo zanimive umetnine in arhitekturo. Mesto ima tudi bogato kulturno, versko, umetnostno in arhitekturno zgodovino.

V bližini bazilike na bregu reke Ebro se nahajajo mestna hiša, stara menjalnica valut, sedež nadškofa (La Seo) in katedrala San Salvadorja. Malo bolj ​​oddaljen od središča starega mesta je mavrski grad Aljaferia. V stavbi trenutno sedi aragonski parlament. Vse cerkve so spomeniki Mudejar, ki sestavljajo svetovno dediščino.

Druge pomembne znamenitosti so Grand Park, parka Labordeta Puente de Piedra, Cerkev San Ildefonso, Samostan Santa Engracia, Fuente de la Hispanidad. Ostale manj pomembne znamenitosti so tudi mogočne hiše in palače v mestu. Palače grofa Morata, grofa Argillo (danes muzej Pablo Gargallo), nadškofa itd. V Zaragozi najdemo tudi obilo muzejev zgodovine, umetnosti ali pa umetnostne zgodovine. Nekaj teh je: Muzej likovnih umetnosti Zaragoza s slikami zgodnjih aragonskih umetnikov, Ribera in Goye ter muzej Camon Aznar z slikami od Rubensa, Rembrandta, Van Dyka, Velazqueza in Goye. Če pa želite si lahko ogledate tudi največji akvarij v Evropi z več kot 5,000 živalmi iz več kot 350 živalskih vrst. Poleg tega je polno rimskih ostankov vrednih ogleda. Poleti pa lep pogled na mesto omogoča tudi izlet z ladjo po reki.

Oglejte si tudi