SMISEL ŽIVLENJA JE LEŽANJE NA PLAŽI…

Ko sem se še pripravljal na štiri tedensko izmenjavo na Finsko sem si mislil »uff prostega časa bo najbrž bolj malo, čez dan bomo v šoli na praksi, popoldne bo treba pa še bloge pisat in pa če bomo hoteli še kam iti, ne bo dovolj prostega časa« no… temu ni tako. V šoli smo od 8h zjutraj do 14h popoldne se pravi da sem ob 14.30h lahko že »doma«.

Če bi bilo poletje bi šel ob jezero bi si pogrnil brisačo, malo bi se sončil na plaži ob jezeru, na vsake toliko bi se šel ohladit v vodo, bili bi popolno. Ampak ker je zima tukaj so temperature še kar pod 0°C, čez dan ko sije sonce, sem šel na sprehod po zaledenelem jezeru, in to kar 2-krat. Ko sem bil drugič so bile na jezeru luže staljenega ledu, ker je bilo že kar toplo in je sijalo sonce.

V mestu Tampere smo si ogledali razgled iz dveh stolpov. Eden je bil visok 120 metrov to je bil NASINNEULA TOWER, drugi je 26 metrov visok po imenu Pyynikin näkötorni.

Finska je tudi znana po finskih savnah. Obiskali smo Rauhaniemi savno ki je zraven zmrznjenega jezera, vendar en krog tik ob kopnem ni zmrznjen, ker je ustvarjeno namensko kroženje vode da ne zamrzne. To je narejeno iz tega razloga, da ko greš vroč iz savne se greš lahko »zakaliti« v ledeno mrzlo vodo. Mi smo šli probati, prvič je bilo zelo vznemirljivo. Ko sem šel drugič in tretjič, je bilo veliko bolj sproščeno, ker sem vedel kaj me čaka in vedel sem kakšen je občutek. Upam da bomo šli v prihodnjih dveh tednih še kaj v savno, in pa še na kakšne druge pustolovščine.

 

Oglejte si tudi