Loro Park

Loro Parque (Park papig) je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti na Tenerifu. Nahaja se v mestu Puerto de la Cruz in zaseda površino 135.000 kvadratnih metrov. Park so odprli leta 1972, kot »raj« za papige, skozi leta pa je park zrasel v tematski park in živalski vrt, kjer si lahko ogledate različne živali in tudi predstave z njimi. Ponaša se z največjim prirejenim prostorom za pingvine, z največjo evropsko predstavo z delfini, najdaljšim tunelom z morskimi psi v Evropi ter z največjo tajsko vasjo izven Tajske.

Zraven že omenjenih živali si lahko v parku ogledate: orke, šimpanze, gorile, morske leve, vidre, jaguarje, tigre, legvane, aligatorje, velikanske želve, flaminge, pelikane, eksotične ribe in različne morske pse. Na ogled je tudi velik vrt orhidej, kjer domuje veliko redkih vrst.

V nedeljo, 17.11.2019 sva se s sošolko zgodaj zjutraj odpravili v Loro park. Z avtobusom sva se odpravili na glavno avtobusno postajo, kjer sva presedle na avtobus za v Loro park. Na avtobusu sva srečali tudi najini sostanovalki, nato smo pot nadaljevale vse štiri skupaj. Ko smo prišle v park smo si rezervirale angleško vodičko, ki nam je pokazala to kar sami obiskovalci ne moremo. To so prostori kjer živali spijo, jih hranijo in velike bazene kjer grejejo oz. hladijo vodo za vodne živali. Ogledale smo si tri predstave. Prvo smo si ogledale »Loro show«, predstava z ptiči. Nato predstavo z delfini in na koncu še z orkami. Imajo tudi predstavo z morskimi levi, ampak je bila zaradi prenove preklicana.

Vse tri predstave so mi bile zelo všeč. Pri orkah mi je bilo zelo všeč, ko so z svojimi plavuti poškropile pol dvorane in ljudje so vsi mokri bežali na drugo polovico. Bilo je zelo lepo in je vredno ogleda.

Oglejte si tudi