Znamenitosti

Na tem majhnem otoku na Tenerifih, imajo veliko znamenitosti, ki so vredne ogleda. Najbolj znan je nacionalni park Teide. Nacionalni park je osredotočen na goro Teide, najvišjo goro Španije (3.718 metrov visoko).

Je najvišji vulkan na otokih Atlantskega oceana in tretji najvišji vulkan na svetu iz njegove baze v oceanskem dnu (7.500 metrov visoko). Pico Viejo , ki je prav tako vključen v meje nacionalnega parka, je s 3.135 m vrha drugi najvišji vulkan na Kanarskih otokih. Mount Teide in Pico Viejo sta edina dva vrhova na Kanarskih otokih, ki se dvigata nad gladino 3000 m. Park ima površino 18.990 hektarjev v občini La Orotava.

Unesco ga je 28. junija 2007 imenoval za svetovno dediščino. Od konca leta 2007 je bil tudi eden od 12 zakladov Španije.

Na slemenu, vzhodno od Teide, so teleskopi Observatorij del Teide. V parku najdemo raznovrstno floro in favno, med drugim tudi 33 rastlinskih vrst, ki so endemiti območja. Rastje je prilagojeno težkim pogojem, ki vladajo ob in na vulkanu.

Teide je najbolj obiskan nacionalni park v Španiji in Evropi in do leta 2015, osmi najbolj obiskan na svetu, s približno 3 milijoni obiskovalcev na leto. Leta 2016 ga je obiskalo 4.079.823 obiskovalcev in turistov, ki so dosegli zgodovinski rekord.

Za ogled imaš možnih par terminov čez dan, ki so lahko vodeni. Do sredine vulkan se pelješ z gondolo. Za dostop do vrha, pa je potrebno brezplačno dovoljenje, ki ga je treba rezervirati vnaprej.

Oglejte si tudi