Kratko delovno dopoldne

Ola

Juhu, prvi delovni dan uspešno zaključen, brez kakršnih koli večjih težav, zamujanj ali poškodb.

Seveda sva se v jutro s sošolko prehitro prebudili, zato bova jutri spali dlje. 🙂 Pripravili sva sebe in malico za seboj  ter se odpravili proti postaji. Tam sva spoznali drugo osebo, ki je znala govoriti angleško. Povedala nama je na kateri spletni strani lahko pogledava, kdaj in kam točno pelje določen avtobus. Z najino neprepričljivostjo, kdaj morava izstopiti, sva si privoščili jutranji sprehod do podjetja. Na srečo nisva zamujali.

Delava v družinskem podjetju, kjer izdelujejo potisk in šivanje kostumov za karneval, razne športe, ples, gimnastiko, kopalke…
Delavka nama je v spremljavi polomljene angleščine pokazala, kaj morava zašiti najprej. Bili sva presenetljivo hitri pri robljenju končnega šiva na surf zastavah, zato nama je dala nadaljnjo delo. Šivanje elastike na drugi rob teh zastav.
S tem delom bova nadaljevali tudi jutri.

Šef nama je pokazal slike kostumov prejšnjega karnevala, kako delata stroja za tiskanje vzorca na papir in nato še na blago. Vse se tiska na bel raztegljiv material. Vsak barvi odtenek je tiskan na material ter ima svojo kodo, saj jo luči ter svetlost računalnika popačita.

Delo mi je bilo znano ter lahko, zato se veselim naslednjih kratkih delovnih dni… 🙂

 

 

Oglejte si tudi