Em, kam pa sedaj?

Ola…

To je vprašanje, ki si ga zastavi skoraj vsak turist z najetim avtomobilom.

Najprej moraš razumeti luči na semaforjih, saj ne pomenijo to kar bi morale. Zelena pomeni pelji, razen, če nisi prezaposlen z gledanjem v ljudi na ulici. Da, tudi to se zelo pogosto zgodi. Ob rumeni luči ali upočasni in se ustavi ali pa ob utripajoči rumeni zapelji na cesto ter pazi, da koga ne odneseš s seboj. Edina luč, za katero smo prepričani, kaj pomeni, je rdeča.
Po pričakovanjih mislimo, da ima otok ravno površino torej, vendar je najbolj ravna površina obala ali pa tla v hiši. Vse ostalo je speljevanje z ročno ali pa drvenje po preozkih ulicah v hrib. Prav tako je večino ulic enosmernih, tako da srečno pri navigaciji. Po vseh teh enosmernih ovinkih iz leve v desno vozijo tudi avtobusi.

Veliko avtobusov! Na srečo je tramvajev zelo malo, vendar pazi, prednost imajo pred vsemi.
Postaje se lahko izkažejo za ˝lažne˝, če seveda stojiš pod napačno tablo za avtobuse. Na postaji na avtocesti, ja na avtocesti, moraš pritisniti gumb enkrat, če želiš, da ti ustavi ali pa dvakrat, če ne. Prav tako je zelo veliko mahanja voznikom avtobusov, saj si drugače deležen le pogleda ter zastonj fitnesa v hrib.
Vsi javni prevozi so zelo poceni, ali vožnja po centru ali pa na drugo stran otoka.

Vožnja, v kateri se mi zdi, da najbolj uživaš je vožnja po tripasovni avtocesti s pogledom na ocean, vetrnice ter kamnine.

Veliko sreče pri iskanju.

P.S. Krožna križišča niso za kar se izdajajo… 😉

Oglejte si tudi