Adios dolgčas

Hola…

Oh, kot bi si privoščile prekratke počitnice na oddaljenem sanjskem otoku. Dnevi so nam minili prehitro.

Prvih par dni smo se privajale na okolje, spoznale smo nove sostanovalke ter sam center Santa Cruz. Z Amadejo sva ugotovili, kako deluje mestni prevoz z avtobusi in tramvajem. S sprehodi po neznanih ulicah sva dobili orientacijo za center ter najbližje trgovine in bližnjice.

Z Amadejo sva se po opravljenem delu pri delodajalcih odpravili proti stanovanju. Ker sva bili zelo zgodaj doma, sva si skoraj vsak dan skuhali kosilo. Včasih sva si samo privoščili prijeten, len večer ob gledanju filma, pogovarjanju ali pisanju blogov.

Sončno vreme sva izkoriščali kar se je dalo. Velikokrat sva se s sendviči v torbi odpeljali do bližnje plaže ali mesta.

Že samo v prvem tednu sva si v mestu Santa Cruz ogledali Botanični vrt, mestno jedro, ulice, opero in muzej.

Seveda so bili dnevi, ko se preprosto nisva mogli upreti španski in kanarski kulinariki. Takrat sva preizkušali mediteransko hrano in si dovolili uživati v okusih.

Vikendi so bili zasuti z izleti na toplejšo stran otoka. Bili so polni smeha, spanja na avtobusih, živčnosti in stresa zaradi prevozov in GPSa. Vendar so nama prečudovita mesta, plaže, narava in ulice jemale dih ter naju prepričale, da ob priložnosti še enkrat obiščeva otok.

Mesec bivanja tukaj nama je minil prehitro, da bi prepotovali cel otok. Veseli sva, da se nama je pripetilo toliko slabih kot tudi dobrih trenutkov.

Upam, da nas doma ne pogrešate preveč. 🙂

 

Oglejte si tudi