Zadrževanje diha

Glede na to, da je otok Tenerife zelo majhen, ima veliko znamenitosti. Največ znamenitosti in plaž je sicer na jugu otoka, zato bi si vse lažje ogledale z avtom, vendar ga nismo mogle najeti. Ne obžalujem nobene vožnje in prestopanj iz avtobusa na avtobus.

Sami z Amadejo sva si ogledali mesto Santa Cruz de Tenerife, kjer lahko vidimo slavno opero Adama Martina ter samo majhno mesto po sebi. Prav tako sva občudovali botanični vrt Planetium, ki je pravzaprav hrib. Tam sva videli vse od palm, cvetlic, kaktusov do iglavcev in dreves. To je prosto, kjer je zbrano vse rastlinstvo otoka iz različnih celin in držav.

S sostanovalkami smo se skupaj v jutranjih urah odpravile proti vulkanu El Teide. Vožnja do tja je bila vredna vsakega truda in živcev. Razgled na s soncem obsijan otok je še bolj jemal dih vsem turistom. Z gondolo smo prišle do višine 3591m, za sam pohod do vrha pa bi morale imeti posebno dovolilnico. Občutek je spominjal, kot da bi se vse pod tabo odpiralo vključno s pogledom na celoten otok.

Največji in najbolj atraktivni znamenitosti sta Siam in Loro Park (ZOO). Siam park je tajski tematski vidni park z bazeni in adrenalinskimi tobogani. Oba tesno sodelujeta, glede na to, da sta vsak na drugi strani otoka.

Pot sva izkoristile s postanki, da sva obiskali tudi druge plaže in kraje. Na poti od Siam parka sva se ustavili na plaži Las Americas, majhno turistično obmorsko mestece.
Malo naprej od Loro parka sva si v starem mestecu ogledali najstarejše drevo Millennial Dragon Tree. Drevo naj bi bilo staro čez 800 let. Obkrožalo so ga začimbe, zelišča, sadna drevesa in drugo rastje.

Otok ima dva večja narodna parka, Rural de Anaga in Corona Forestal, kjer se nahaja vulkan El Teide. Tu se poti za pohodništvo, kolesarjenje med seboj prepletajo po neokrnjeni naravi.

Če bi dobile priložnost priti še enkrat na otok, bi si zagotovo ogledali:
-izgubljeno vas Masca, ki velja za najbolj mistično vas Tenerifov
-Los Gigantes, klife, ki se dvigujejo 800m nad oceanom
-naravne bazene Atlantskega oceana ustvarjene z izbruhom vulkana.

Na vsakem izletu sem neizmerno uživala ter se zabavala. Brez trenutkov živčnosti, zaradi avtobusov najini dnevi ne bi bili tako zanimivi in pestri kot so.

Oglejte si tudi