Willkommen!

Najina pot domov se je začela v soboto, kot sem to opisal že v prejšnjem blogu. Pešačila sva do postaje in še zadnjič korakala skozi mesto proti domu. Kmalu sva že sedela na vlaku in se peljala proti Helsinkom na letališče. Oddahnila sva si po uspeli kontroli vozovnic in pisala najine bloge ter poslušala glasbo. Pot žal ni potekala čisto brez težav, saj smo zaradi premikanja na drugi tir zamujali dobro uro, a to ni bila težava, saj sva imela do odhoda letala, časa na pretek.

Na letališču sva poiskala terminal, kjer smo se dobili s prijatelji iz Lahtija. Hitro smo začeli pogovor in se pošteno nasmejali. Kmalu smo srečali še fante iz Mikkelija in skupaj smo se odpravili proti vhodu, da prevzamemo vozovnice in oddamo prtljago. Seveda smo morali izpolniti poseben Finski obrazec potovanja, ki nam je vzel kar nekaj minut, saj smo morali vnašati vse naše lete, ure, prestope, naslove in podobne informacije. Končno smo se odpravili še čez varnostno kontrolo in tako opravili vse potrebno, da odletimo proti domu.

Takoj ko smo prikorakali do našega terminala, smo opazili, da ima naš let napovedano zamudo, a se nismo preveč obremenjevali, ker je bila le 25 minut, mi pa smo imeli do naslednjega leta v Frankfurtu skoraj uro časa. Izkazalo se je, da smo se motili. Ob uri smo zapustili terminal a pred vzletno/pristajalno stezo smo čakali, da nas operejo oz. poškropijo s posebnim sredstvom proti zmrzovanju. Po vzletu smo se spet sprostili, a kmalu smo začeli razmišljati, da bo naš let iz Frankfurta odšel po naši, Slovenski uri in ne po Finski, zato smo postali rahlo nervozni in živčni. Obrnili smo se na kabinsko osebje, a dobili deljene odgovore, češ da letalo čaka na nas in pa tudi da nas ne bodo čakali in bomo zamudili. Po pristanku smo se takoj zakadili proti terminalu za Ljubljano a stevardesa na vhodu nam je rekla, da je letalo že poletelo in to brez nas. Tako smo obupani najprej obvestili starše, da našega prihoda danes še nebo, nato pa odhiteli do informacij, kjer so nam pomagali. Uredili so nam prevoze do hotela in bivanje v zelo dobrem hotelu, le nekaj minut vožnje od letališča. Po vselitvi v sobe smo odšli do najbližjega Mc Donaldsa in povečerjali, nato pa se izmučeni odpravili spat.

Zjutraj smo že ob šestih zajtrkovali in kmalu krenili proti letališču. Bili smo dobre volje, saj smo se zelo dobro najedli malo manj pa zaradi tega, ker s seboj nismo imeli čistih oblačil, da bi se preoblekli. Ponovili smo letališko rutino in tako ob 9.00 brez zapletov poleteli proti Brniku. Po mirnem in meglenem letu smo se izkrcali na Slovensko zemljo in le še pograbili naše kovčke in odhiteli proti domačin in proti domu.

Naše potovanje smo zanimivo podaljšali v Nemčiji, ampak je bila za vse nas to nova izkušnja, kjer smo videli, da za potnika vedno poskrbijo in da moramo vedno ostati mirni in pozitivni, saj tako skupaj premagamo vse naše zaplete in težave. Vrnili smo se v svet mask in PCT-ja, katerega smo v tujini že čisto pozabili.

Oglejte si tudi