Lahti

Vsak kraj ima vsaj eno značilnost, ki je prav posebna za tisto mesto. V Ljubljani imamo grad, Zmajski most, Prešernov trg in še kaj bi se našlo. Tako imajo tudi v Lahtiju, kraju kjer sem na izmenjavi, nekaj takih znamenitosti.

Ena izmed teh znamenitosti je njihov vodomet. Ta naj bi ob določenih razmerah  deloval po ritmu glasbe in ob soju najrazličnejših barvah luči. Na žalost, mi nismo imeli te sreče, da bi videli ta dogodek, ker trenutno nekaj ne deluje. Vseeno pa je sprehod okoli tega vodometa zelo lep in prijete. Poleg tega vodometa pa je tudi jezero, okoli katerega se lahko sprehodiš, čez pa so zgrajeni tudi prikupni mostički, ki so kot nalašč za to, da se ustaviš in uživaš v razgledu.

V Lahtiju imajo tudi skakalnice za smučarke skoke. Zraven njih pa imajo muzej smučarskih skokov, ki smo si ga šli pogledat. Notri imajo nekaj zgodovine o finskih skakalcih, ter tudi nekaj iger, ki ti popestrijo celoten ogled. Če želiš se lahko preizkusiš v streljanju s puško z laserjem v tarčo ali pa celo skočiš, kot pravi smučarski skakalec, samo da si na varnem notri pred ekranom in senzorjem, ki ti izmeri kako daleč si skočil. Muzej smo obiskali na začetku izmenjave in je bil nadvse zabaven in zanimiv, poleg tega pa smo se še bolje spoznali z drugimi dijaki, ki so prav tako šli na to isto izmenjavo. 

Lahti je nadvse zanimivo in lepo mesto. Mi smo si že pogledali nekaj njihovih znamenitosti, vendar jih je zagotovo ostalo še veliko, ki nas čakajo da jih odkrijemo.

Oglejte si tudi