Nikoli nam ni dolgčas

Poleg tega, da na izmenjavi delamo in pridobivamo nove izkušnje, imamo tudi kar nekaj prostega časa, ki ga preživimo na najrazličnejše načine. Med tednom v večini kuhamo in se družimo ob gledanju filmov, ter kakšnih krajših sprehodih. Med vikendi pa si vedno privoščimo kakšno daljšo pustolovščino.

Skupaj z Tjašo, Anžetom in Mojco smo se podali že v Helsinke, kjer smo si ogledali mesto, razne trgovinice in živalski vrt. Skupaj smo igrali tudi bowling in enkrat celo biljard. Med enim vikendom pa sta prišla še druga dva dijaka, ki sta prav tako na izmenjavi, le da v drugem Finskem kraju, in smo se skupaj igrali družabne igre, nato pa smo šli še malo raziskovati mesto Lahti. Skupaj smo obkrožili skakalnice in se sprehajali ob jezeru.

Čisto vsega pa tudi ne počnemo samo sami slovenski dijaki. Dve Finski dijakinji, sta naju s Tjašo peljali v mesto Iittala. Tam smo se bolj povezale in spoznale me seboj, videle pa smo tudi veliko lepih in kreativnih izdelkov podjetja Iittala. Zadnji vikend pa smo spoznali še dva nova Finska dijaka, ki sta naša tutorja in skupaj smo si šli ogledati hokejsko tekmo, ki je bila zelo zanimiva in napeta. Dogovorili smo se tudi, da se še enkrat vidimo in sicer v četrtek, ko bomo šli skupaj na kosilo. Tega se že nestrpno veselim, saj se bomo tako še bolj spoznali in morda spletli kakšna nova in trajna prijateljstva.

Prosti čas na Finskem, smo kar dobro izkoristili. Mogoče bi se lahko že prej začeli bolj družiti s Finci, saj bomo sedaj že zelo kmalu odšli domov in je škoda, da se nismo bolj povezali. Vseeno nam je bilo tukaj vseskozi zelo všeč in bomo Finsko gotovo zelo pogrešali.

Oglejte si tudi