Ti šment,kaj sedaj počet?

Kot sem že v preteklem blogu napisal Finci niso narod,ki je odprtega duha,kot smo  mi poimenovani po vzdevku “balkanci”.Sam sem zelo odprtega duha in zelo rad spoznavam nove ljudi ter s časom vzpostavim prijateljske vezi.Natanko to sem tudi s časom,katerim mi je bil na voljo med delovnim časom in prostim časom,izkoristil. Sam sem tip,ki rad raziskuje nova odkritja,odkrivanje kultur,znamenitosti ter vse kar še pride zraven.Ogledal sem si znameniti kip svobode, ki je postavljen v središču mesta.Ponazarja kralja Mattsa Jonsson Abbel-a ter njegovo ženo.Ogledal sem si tudi mestno sodišče,katera stavba je iz leta 1775.

     

V šoli smo po šoli z Tadejem v prvem tednu izmenjave pomagala sošolcu pri natovarjanju njegovega avta,saj je rabil pomoč.Hitro smo poprijeli za roke ter z njegovimi prijatelji poprijeli za delo ter ga s skupnimi močmi pripeljali h njemu domov.Bil nama je zelo hvaležen in presenečen,da sva se sploh odločila mu stopit v pomoč.

Obiskal sem nočni klub Leiphadas,kjer se zbirajo mladi ter starejši ter se mešane generacije družijo v velikem številu.Lahko rečem,da sem kar se da izkoristil prosti čas,kateri mi je bil na razpolago.

Oglejte si tudi