Izlet v Barcelono

Najin izlet v Barcelono je bil zelo zanimiv in zabaven. Pričel se je ko sva stopile na vlak iz Madrida z katerim sva se vozile tri ure do Barcelone. Pot je bla zanimiva predvsem zaradi tega, ker sva si z Tjašo lahko ogledali tip pokrajine skozi okno vlaka. Ko sva prispeli na cilj sva si šli kupiti karte za podzemno železnico, z katero sva se kasneje odpeljali do apartmaja. Prispeli sva v hostel, v katerem sva spoznali še ostale fante, ki so bili na izmenjavi v Zaragozi in smo si delili sobo. Zatem sva se odpravili nekaj pojesti, in odšle na streho hostla, iz katere sva si ogledovale mesto.

V naslednjih dneh v Barceloni sva si ogledali nekaj priljubljenih turističnih destinacij. Bazilika Sagrada Familia je bila najina prva po spisku. Neverjetno lepo arhitekturno delo arhitekta  Antonia Gaudía, ki je trenutno v prenovi. Ko sva si z Tjašo ogledovali sliko bazilike na spletu se mi ni zdela nič posebnega.  Ko pa sva prispeli nisem morala verjeti kako velika v realnosti je. Z tako veliko lepih podrobnosti v gradnji je ena najlepših katedral, ki sem jih videla v svojem življenju.

Na splošno se mi zdi Barcelona lepša od Madrida saj ima tudi lepe peščene plaže. Res si želim, da bi ta biser Španije lahko obiskala v poletnem času saj bi bile temperature višje kot zdaj.

Želim si, da bi ostali v Barceloni malo več časa saj bi si z Tjašo ogledali več znamenitosti.

Oglejte si tudi