Prelepa sončna dežela

Prelepa dežela z veliko sonca in prelepo pokrajino. Nič čudnega da so prebivalci tega mesta tako sproščeni in prijazni. Že prvi dan ko smo prispeli v Madrid in sva se z Tjašo tako rečeno mučili prenesti kovčke po vseh stopnicah velikega in razčlenjenega metroja nama je na sproti priskočilo veliko špancev. Vsi so bili zelo prijazni in so nam celo odstopili mesta na metrojih. Tudi kasneje ko sva se znašle v težavah glede smeri so nama, čeprav s težavo zaradi jezika, pomagali najti pot in se na koncu prijazno nasmehnili in poslovili. Čeprav imajo zares velike težave z jezikom so zelo ustrežljivi in sproščeni ljudje, ki so pripravljeni pomagati. Tudi najin delodajalec in njegovi zaposleni so zelo prijazni in nama pomagajo, razložijo in svetujejo za delo in tudi priporočajo turistične točke, ki si jih je vredno ogledati v Madridu.

Kot sem že prej omenila je vreme sončno, kar me je zelo presenetilo.  Sončno nebo z malo oblački, kar je zelo različno od slovenskega kislega jesenskega vremena. Temperature ozračja se gibljejo nad 10°C. Tudi ponoči se ne zniža toliko, da bi te moralo skrbeti, da bi zmrznil če se sprehajaš po ulicah. Edino, kar se dogaja tudi v slovenskih mestnih ulicah pa je mrzli veter, ki na vsake toliko časa zavije tudi v ulice Madrida.

Pokrajine ravno ne moram preveč izrazito opisati razen iz ptičje perspektive letala, ker z Tjašo trenutno raziskujeva samo mestni del te prelepe države. Upam da bova prihodnje dni oziroma tedne obiskale tudi kaj bolj naravnogeografske značilnosti Madrida.

Oglejte si tudi