Preživljanje prostega časa v Madridu

Madrid. Veliko mesto z veliko ulic in lepo arhitekturo. Preživeti prosti čas v tako živem in zanimivem mestu res ni težko. S Tjašo imava veliko prostega časa, ker delava le tri ure na dan. Zato ni presenetljivo, da greve skoraj vsak dan ven raziskovat mesto. Res obožujemo to čudovito arhitekturo, zaradi katere je mesto tako čudovit kraj za obisk. Stavbe, fontane, ulice in vsi tisti izjemni trgi s trgovinami v stavbah okoli njih. Tudi krožišča se ponašajo z prelepimi fontanami in skulpturami harmoničnimi z ostalim delom mesta.

Obiščete lahko tudi številne muzeje s slikami znanih slikarjev, med katerimi je tudi Prado, katerega sva imele z Tjašo priložnost obiskati. Zelo sem uživala v srednjeveških slikarskih in nekaterih kiparskih delih, ki so shranjena v njem.

Seveda pa ne smem pozabiti, da sva si z sošolko ogledali še enega tudi zelo znan muzej in sicer  muzej Reina Sofia. To je muzej moderne umetnosti v katerem sem bila najbolj fascinirana nad kubističnim delom Pabla Picassa in še mnogih drugih predstavnikov moderne umetnosti.

Šli sva tudi na Plaza Mayor, ki je glavni trg v Madridu, kjer sva se sprostili in občudovali mestno hišo. Kasneje sva obiskali Sol, ki je “nakupovalni center” Madrida, kjer sva si ogledovali trgovine z modnimi oblačili.

Resnično upam, da bom obiskala več znamenitosti tega čudovitega mesta tudi ponoči, ko je vse osvetljeno z prazničnimi lučmi.

Oglejte si tudi