Življenje v Španiji

Življenje tukaj v glavnem mestu Španije bi bilo malo drugačno kot v Sloveniji, predvsem vreme. Najtežje bi se bilo navaditi tega španskega podnebja brez hladnejših zim in snega saj to od podnebja v Sloveniji najbolj pogrešam. Pogrešala bi verjetno tudi vse tiste zelene hribe in doline ki jih je v Sloveniji na stotine, a tukaj v Španiji pa je drugačna zgodba. No vsaj kolikor sem videla pokrajino, ko sem se peljala v Barcelono se mi zdi malo pusta in tudi veliko je požgane trave, kar pri nas skoraj ne vidiš.

Če bi hotela živeti v mestu, kot sva z Tjašo nastanjeni v okvirju Erazmusa  v stanovanju, bi odšteli kar veliko denarja samo za najemnino. Stanovanja v središču oziroma centru mesta so draga tudi v Ljubljani zato to nebi bilo tako veliko presenečenje. Cene v Španiji pa so malo bolj mile glede sadja in zelenjave saj Španija velik del le tega prideluje sama.

V Španiji bi kakšen poletni mesec preživela tudi v Barceloni, saj so njene plaže dih jemajoče, zelo lepe pa so tudi znamenitosti. Predvsem fascinantna mi je arhitekturna zasnova Barcelone in Madrida, kar mi vliva pozitivno energijo in v takem okolju bi živela. Edino kar bi me motilo pri preselitvi v Španijo bi bilo to, da ljudje ne govorijo dobro angleški jezik. S tem je oteženo komuniciranje in tudi obiskovanje šole in ostalih javnih in nejavnih ustanov.

V Španiji mi je od vsega najbolj všeč, da so ljudje tako odprti in se z tabo torej s turistom radi zapletejo v pogovore, kateri se lahko sprevržejo v prijateljstva. To je tudi ena stvar, ki jo bom zelo pogrešala, ko se bom vrnila v Slovenijo. Upam da se bom še kdaj vrnila v to prelepo pokrajino in si ogledala še več znamenitosti in naravnih lepot.

Oglejte si tudi