Danska šola

Zgodaj zjutraj sva se mogla zbuditi, da sva lahko začela pot do šole/podjetja. Seveda sva šla prej na zajtrk. Pri zajtrku mi je bilo všeč ker je bil sveže pečen kruh, na voljo je pa bilo tudi veliko vrst salame, kosmičev in kava.

Prvi dan nama ni bilo treba iti na avtobus, ker sta naju peljale učiteljice z avtom. Po malo manj kot eni uri smo prišli do šole, kjer bova opravljala praktično delo. V šoli je bilo zelo veliko računalnikov in prostorov, ki so zgledala kot skladišča. Pridružila sva se enemu razredu in takoj smo zaceli z poukom. Učenci v razredu so bili skoraj vseh starosti. Razlog je zato ker je premalo ljudi, da bi bili razporejeni po generacijah, zaradi tega je lažje, da so vsi skupaj saj se tudi starejši želijo bolj izobraževati. Pouk v celoti poteka drugače, saj imajo en predmet cel teden. Pouk se vsak dan začne in konča isto uro, med poukom imajo pa samo tri odmore, ki so dolgi 20 minut ali pa glavni, ki je dolg 30 minut. Profesor nama je razložil, da vsi učenci hodijo v neko podjetje, kjer so tudi zaposleni in tam morajo 5 krat na leto opraviti praktično delo. Zdelo se mi je, da je pouk dosti prost saj se po večini učenci samo pogovarjajo z profesorjem in sploh ne rabijo imeti zvezkov saj ne prepisujejo snovi. Prvi teden, ko sva midva tam imajo teorijo, ampak še vseeno imajo po vsaki snovi malo praktičnega dela, recimo učiti se prodati svoj izdelek in ga izdelati.

Preden sva se odpravila nazaj v dom smo si z profesoricama ogledali nakupovalni center in železniško postajo. Po večerji sva imela prost čas, zato sva samo gledala film in šla spat ker sva bila se zmatrana od potovanja.

Oglejte si tudi