Deportacija

Čeprav so je nam komaj začela izmenjava in smo se začeli navajati na vse, smo morali domov. Vse je kazalo lepo, vreme je bilo lepo, nobene panike v mestu in nič. Vendar, ko sem prišel v apartma sem dobil klic, da moramo vse pospraviti in pripraviti kovčke, saj gremo že domov.

Ko sem to slišal sem bil v čistem šoku. Zato sem prvo rabil nekaj minut, da se malo umirim , da sem lahko informacijo procesiral. Ko sta prišla še druga sošolca, smo naredili plan. Prvo smo morali pospraviti celo stanovanje, nato smo pa pogledali, česa lahko največ pojemo, da bomo metali čim manj hrane stran. Tisti dan smo prvič na Finskem jedili, kot bogovi. Po kosilu, se je začela akcija. Z našim koordinatorjem smo odšli kupit karte za vlak. Nato nas je peljal do njegove pisarne, kjer nam je natisnil, naše letalske karte. A tu je bila ena napaka. Ena karta je izstopala, saj je imela napačen čas in kraj leta, vendar so to takoj popravili. Ko je natisnil in uskladil vse karte, nas je odpeljal proti našem stanovanju.

Ko smo se zbudili naslednji dan, smo pojedli zajtrk in nato odšli na železniško postajo. Tisti dan, ko smo odšli domov, je bil najlepši dan v tem celem obdobju izmenjave, zato smo bili precej žalostni, ko je prišel vlak in nas odpeljal proti letališču. Na letališču, nismo imeli nič problemov, a ko smo pristali v Zagrebu, so se začeli. Čakali smo 3 ure, samo da bi prišli v državo. Potem pa smo še izvedeli, da moramo biti 14 dni v samoizolaciji.

Oglejte si tudi