Chat z dijakom

Z dijaki, ki gredo na izmenjavo v Slovenijo, smo se zelo dobro razumeli. Spoznal sem Thomasa Italijana, ki živi na Finskem in Kelly Estonko, ki živi tu. Takoj po predstavitvi smo se začeli pogovarjati o državah, iz katerih prihajamo. Ugotavljali smo, koliko so si različne, kaj vse je v teh državah na voljo, in katere so njihove znamenitosti. Dijaka sta bila z nami okoli 20 minut, nato pa sta morala oditi na pouk. Pred tem pa smo se dodali na socialnih omrežjih, da bomo še vedno v kontaktu.

Po prihodu iz šole sem se začel pogovarjati s Kelly. Spoznal sem, da imava oba rada video igrice. Po daljših pogovorih, ki so trajali čez cel dan, sem spoznal veliko o Finski. Izvedel sem, da je tu, ob takem času zelo mrzlo, in sicer vse do -15, vendar kot kaže, nas ima mati narava zelo rada, saj smo prišli na ”toplejše” vreme, in sicer na 0 stopinj. Podnevi pa kdaj tudi na 2 stopinji plusa. Povedala mi je tudi, kje sta 2 nakupovalna centra v Tamperah, da smo jih odšli pogledat. Najini pogovori so lahko trajali tudi vse do polnoči, saj sva tako padla v temo in se nisva nehala pogovarjati. Pogovori s Thomasom pa so bili večinoma glede izmenjave, ali pa kaj naj dela v Ljubljani in kje so klubi. Med pogovori so prišle tudi kakšne teme, pri katerih sva se samo smejala.

S tem ko sem jaz tu na izmenjavi, pa jima tudi pomagam, saj morata pripraviti predstavitve o Sloveniji. Pomagam jima, pri vseh stvareh, ki sem jih tudi jaz izpolnjeval pred odhodom na Finsko. Nam pa tudi onadva pomagata, saj nam razložita, katere znamenitosti, si moramo ogledati, katere tradicionalne jedi moramo poskusiti in nas pomagata socializirati z drugimi dijaki. S pogovorov sem o Finski spoznal veliko več, kot pa, če bi sam iskal.

Oglejte si tudi