Kako v resnici izgleda Finska

Finska je zelo znana po tem, da ima v naravi zelo veliko prehodov, kajti v njeni naravi ni nenadnih sprememb in višjih nadmorskih višin. Približno dve tretjini dežele, ki se dviga proti severozahodu, je zelo poraščena z gozdovi. Država ne presega nadmorske višine 200 metrov. Samo na skrajnem severozahodu sega na Finsko del Skandinavskega gorovja in v njem je tudi 1.324 metrov visoki vrh Haltiatunturi.

Čeprav Finska izgleda zelo hladna država, moram priznati, da temu ni tako. Res je, da je država zasnežena ter, da občasno pada tudi sneg, so temperature v povprečju le par stopinj pod ničlo, kar je za zimo zelo razumljivo. Zanimivo je tudi to, da velikokrat sveti sonce, kar po mojem mnenju naredi to državo še nadvse lepo, kajti sonce zelo poudari lepoto njihove zime ter okolice.

Tudi prebivalstvo Finske je zelo raznoliko, kajti na Finskem živi zelo veliko ljudi iz drugih držav. Spoznal sem tudi par oseb, ki so se preselili na Finsko iz drugih držav, zato je tudi kultura zelo raznolika. To se pa opazi predvsem v tem, da so Finci pri spoznavanju tujcev na začetku bolj zadržani, kot priseljenci. Res je, da so Finci bolj tih ter zadržan narod, ampak, ko te malo bolj spoznajo, postanejo zelo zgovorni. So zelo prijazni, prav tako zelo radi pomagajo, ko ti nekaj ne gre najbolje od rok.

Moram priznati, da me je Finska zelo presenetila. Še posebej me je presenetila dobrosrčnost ter prijetnost, oz. umirjenost naroda.

Oglejte si tudi