Prvi delovni dan je končan! Končno sem prost!

No pa začnimo. Današnji dan se je začel zelo preprosto. Začel se je tako, da sem se nadvse zgodaj odpravil na delo v srednjo šolo Vamia, kjer učenci avtomehaničnega oddelka opravljajo prakso. Ob vstopu v delavnico, sem zvedel, da bom odšel na ogled podjetja v katerem bom delal. Podjetje je od doma, v katerem bivam, oddaljen malo manj kot dva kilometra. Čeprav je podjetje zelo blizu, so mi na šoli vseeno odstopili kolo, s katerim se bom lahko peljal v šolo ter podjetje. Ko sem dobil kolo, smo se odpravili z koordinatorji na obisk podjetja Motonet v katerem bom delal tri tedne.

Podjetje je zelo preprosto. V sredini samega podjetja stoji trgovina, kjer lahko kupiš posamezne dele za avtomobile, dobiš razne uporabne informacije ali, se pa naročiš na prosti termin za popravilo avtomobila. Na levi strani podjetja je zelo veliko skladišče z raznimi rezervnimi deli za avtomobile. Na desni strani podjetja stoji majhna delavnica, v kateri je šest dvigal. Lastnik oz. šef podjetja, mi je predstavil celotno podjetje. Predstavil mi je vse od posameznih delov podjetja ter njihovih funkcij, ter vse do delavnika, ki mi zelo odgovarja. Tako, da moram priznati. Nad podjetjem v katerem bom delal, sem zelo navdušen.

Ko je bil na šoli čas kosila, sem se vrnil v šolo. Skupaj s prijatelji, ki sem jih spoznal v preteklih dveh dneh, sem odšel na kavo, kateri so mi tudi predstavili kakšen način dela imajo na njihovi šoli. Predstavili so mi tudi, kako pri njih izgleda pouk praktičnega pouka. Po kratkem pogovoru z njimi, smo se morali skupaj odpraviti nazaj v delavnice, kjer nas je za popravilo pričakal prvi avto, na katerem je bilo potrebno zamenjati sklopko, diske ter zavorne ploščice. Dela smo se lotili počasi ter pazljivo, da nebi kaj uničili. Ko smo končali z delom, nam je ostalo še pol ure časa, da smo lahko v miru pospravili svoj del delavnice. Po koncu pospravljanja svojega dela delavnice smo bili prosti do konca

dneva.

V tem času, ko sem bil prost, sem se dobil iz prijatelji iz te šole. Skupaj smo odšli po mestu, da so mi razkazali, kje so najpomembnejši deli mesta, kot so npr. trgovine, … Odšli smo tudi v restavracijo, kjer smo si privoščili večerjo.

Po večerji sem se vrnil v stanovanje, kjer sem se pripravil na naslednji delovni dan, ter na vse dogodivščine, ki me bodo pričakale naslednji dan na delovnem mestu.

Oglejte si tudi