Prvo potovanje na sever

Nikoli v življenju si nisem mislila, da bom lahko obiskala Finsko. Kljub temu sem dobila to neverjetno priložnost, ki se je začela v nedeljo, ob enih zjutraj.

Izpred naše šole smo se odpeljali z dvema kombijema. Zanimivo je, da sem spet spoznala nove učence naše šole, tako, da potovanje sploh ni bilo dolgočasno. Ko smo prispeli na letališče v Gradcu, smo šli skozi prvo oviro, saj se letališče ni odprlo še kakšno uro. Poleg tega je bila to odlična priložnost, da se malo bolje spoznamo.

Iz Gradca smo odleteli v München s tako majhnim letalom, da smo se počutili kot sardele, ki se stiskajo med temi sedeži. Čeprav je bilo zunaj med letom še precej temno, nam je ob prihodu nad oblake sončni vzhod jemal dih. Ves let sem prespala, tako da sem vesela, da je moja prijateljica posnela slike, ki jih bom pokazala doma. Nato smo šli v Helsinke, prav tako z letalom, bilo je čudovito (tudi med tem letom sem spala).

Imeli smo malo več časa, ko smo čakali na vlak za Lahti, tako da smo se malo sprehodili naokoli, nato pa pojedli pico, ki je bila najboljša, kar sem jih kdaj jedla … mogoče zato, ker sem bila izjemno lačna.

V naš aparthotel smo prispeli okoli četrte ure, kar pomeni, da smo imeli za sabo približno 15 ur potovanja. Bili smo res izčrpani, a preden smo ugotovili, da je naš hotel samopostrežen, je minilo dodatnih 30 minut.

Naš dan se je končal v nših posteljah in sploh ni bilo pomembno, ali so bile udobne ali ne, saj smo trdno zaspali. Zbudili smo se polni energije in navdušenja, da smo začeli prvi šolski dan. 

Oglejte si tudi