AVTOBUSI TUDI TUKAJ ZAMUJAJO

V Španiji so prometne poti in javni prevozi zelo dobro urejeni. Sistem mestnega prevoza v Zaragozi je zelo umirjen in ne tako glasen in kar podoben temu katerega imamo v Ljubljani z izjemo da imajo tam še tramvaje.

Medkrajevni prevozi so lahko zelo hitri če izberemo hitre vlake, potujejo tudi do 300 km/h kar je res hitro v primerjavi z slovenijo, če pa izberemo avtobuse pa se enourna vožnja z udobnim vlakom spremeni v 3 dolge ure z avtobusom. Vendarle je tudi velika razlika v ceni, cena vlaka se dvigne tudi do 70 eur, med tem ko so avtobusi tam okoli 20 eur.

Če pa bi se po Zaragozi želeli voziti z avtomobilom, tudi tukaj nebi imeli večjih problemov ter zastojev. Ceste so zadosti široke in promet je tekoč. Zanimiva so mi bila njihova krožna križišča, katera so bila veliko večja kot v Sloveniji, skozi samo jedro krožišča je še zmeraj speljan vozni pas, za bolj tekoč promet, v samem krožišču pa imajo tudi semaforje.

Povprečna starost vozil tam je tam večja kot tukaj v Sloveniji, vsaj po mojih opažanjih. Impresioniralo me je tudi to da imajo poleg vseh pasov za avte ter avtobuse narejen še posebni pas za električne skiroje.

Oglejte si tudi