PABLO SERRANO

V samem mestnem jedru se nahaja zelo veliko znamenitosti, najbolj zanimiva mi je bila Basílica de Nuestra Señora del Pilar. Znana je po svojih štirih mogočnih zvonikih, katere lahko vidiš iz katerega koli konca mesta. Mene je osebno najbolj navdušil oltar z svojo mogočnostjo in z samimi detajli.

Obiskali smo tudi tako imenovan največji sladkovodni akvarij. Glede na to da naj bi bil največji me res ni presenetil, sama stavba navzven ne izgleda nič posebnega, za vstopnino smo plačali kar 15 eur na osebo. V samem akvariju se je vidilo, da je že starejši, tako da se mi zdi da je potreben obnove. Poleg akvarija je notri tudi manjši živalski vrt kater me tudi ni presenetil. Zdi se mi da nam je bil najbolj zanimiv del akvarija zadnja točka, bila je vidra, katera je bila zelo aktivna, opazovali smo jo kakšnih 10 minut. Meni osebno se zdi da vse skupaj ni bilo niti približno vredno 15 eur.

Ne daleč stran od Basilike se je nahajal zelo zanimiv muzej kiparja Pabla Serrana. Bil je zelo nenavadne oblike in zelo me je pritegnil, ker je zelene barve in se nahaja sredi mesta. Muzej ima kar 5 nadstropij, po katerih se raztezajo različne razstave.

Oglejte si tudi