Želodček poln kot sodček

Hej, ola, keste kajma

Tisti, ki me vsaj malo bolje poznate, veste, da je nekaj kar najbolj obožujem dobra hrana. Zbirčna res nisem, ampak ni ga boljšega čez neko okusno jed. Rada poizkusim tudi kaj novega, meni še neznanega in tako se moja paleta okusov še veča hehe 😋.

Sicer v temu enemu mesecu nisem probala kaj dosti njihovih tradicionalnih jedi, sem pa pogosteje obiskala kakšno fast food ali navadno restavracijo. Presenečena sem bila, ko smo že prvi ali drugi dan odšle v McDonalds’ kjer ima piščanec čisto drugačen okus. Nek drugi dan smo odšle jest v bližnjo kitajsko restavracijo, kjer sem naročila svoje stalno najljubše rezance s piščancem. Restavracij s hitro prehrano je tu res veliko, sprobale smo še Burger king, Taco bell in pa meni in Antei najljubši, KFC. Vzporedno z vhodnimi vrati bloka kjer smo stanovale je tudi doner kebab restavracija. Tudi ti so nekoliko drugačni od teh, ki sem jih vajena v Sloveniji.

Zelo pogosto sva z Anteo tudi obiskali pekarno, ki je na vsaj štirih ali petih lokacijah v Santi Cruz. Ponavadi smo tja odšle tudi z Mario in Nurio med krajšo pavzo med delom. Ni samo pekarna, prodajajo tudi razne kave in druge napitke, lahko se tudi vsedeš zunaj ali notri. Ambient in vse kar strežejo je res okusno. Vedno sva si naročili tudi njihovo najbolj tradicionalno  kavo – barraquito

Drugače je pa tukaj na Tenerifih tudi veliko morske hrane, raznih školjk, hobotnic in še marsikaj drugega. Stavim, da ob naslednejm obisku Tenerifov sprobam še kaj novega.

 

Oglejte si tudi