Pri nas pa je pust

Prvi teden že gre proti koncu, in moram reči da se tu počutim že kar domače. Res mi je všeč vzdušje in nasploh energija v mestu.

Vsako leto se to vzdušje še poveča v času vsakoletnega karnevala. Prve omembe segajo v 18. stoletje, ki se je v tistem času zaradi diktatur moral preimenovati v “zimske praznike”, da bi se izognili ukinitvi festivala, katerega je nemogoče ne praznovati.

Žive barve, glasba in ples naredijo res velik spektakel. Ta karneval je tudi največji v Evropi.

Karneval traja petnajst dni, tema je vsako leto nova, izberejo jo domačini. Na tisoče ljudi in več deset glasbenih skupin napolni ulice. Prvo sredo poteka prireditev, kjer izberejo karnevalsko kraljico, to je tudi eden izmed glavnih dogodkov karnevala. Vse kandidatke plešejo v vsem njihovem glamurju na več tisoč kvadratnih metrov velikem odru v kostumih, ki lahko tehtajo več kot sto kilogramov, saj so polno okrašena s kamenčki, perjem, naglavnimi pokrivali. Fasciniralo me je, ko sem slišala, da je eno leto kandidirala gospa, katere okras na glavi je tehta 30 kil.

Prva “Miss del Carnaval” je bila Onagra Diaz Lorenzo, leta 1933. Obleko katero je nosila je oblikovala in izdelala sama.

Na koncu smo se tudi sami lahko oblekli in zamaskirali v karnevalska oblačila, bilo je res zelo zabavno. Ogled muzeja mi je bil zelo všeč, priporočala bi ga vsakomur, ki pride v Santa Cruz na Tenerife.

Oglejte si tudi