VREMENSKE RAZMERE V ESTONIJI

V Estoniji imajo zelo zanimivo vreme. Nikoli ne veš kdaj bo zapadel sneg nikoli ne veš kdaj bo začelo deževati, še manj pa veš kdaj bo, če sploh bo posijalo sonce in se temperatura dvignila.

Ko smo mi prišli v Estonijo je zelo močno padal dež. Naslednji dan ko smo šli na obhod šole in vseh podjetji je rahlo naletaval sneg. Temperature so bile okoli ničle. Prvi teden je bilo vreme zelo sprejemljivo brez kakšnega hudega mraza. Konec tedna smo celo prvič videli sonce a le za kratek čas. Nato sta drugi in tretji teden že pokazala da se bliža huda zima. Temperature so bile malenkost pod ničlo, zapadlo je nekaj centimetrov snega in kar močno je pihalo. Še sreča da smo imela vsaj za vikend dokaj jasno vreme z malo sonca. Tretji teden, ko smo se odpravili na Finsko je tam bilo zelo mrzlo. Sicer je bilo nekaj sonca vendar je zelo pihalo. Nato pa je prišla prava zima. Zadnji teden bivanja je močno snežilo ter pihalo, temperature so se gibale od minus deset in nižje občutek pa je bil še slabši ker je zelo močno pihalo. Zapadlo je okoli 40 centimetrov snega. Zadnji teden res ni bilo prijetno bivati tam, zato smo se bolj kot ne držali noter in komaj čakali, da gremo domov.

V Estoniji je pozimi kar dosti hladneje kot pri nas, poleti pa je vse odvisno od leta, kajti eno leto imajo tudi do 25 stopinj, se jim je pa zgodilo tudi to, da jim je sredi julija zapadlo nekaj centimetrov snega, in jim uničilo večino pridelka.

Oglejte si tudi