Zadnji teden prakse v božičnem vzdušju

S tem tednom sva vstopila v zadnji teden prakse v šoli. Naslednji teden namreč najin razred zaključi z praktičnim usposabljanjem in se vrne v učilnico. Praksa tu mi je zelo všeč. Mislim da sem odnesel veliko praktičnega znanja povezanega z logistiko, ki mi bo nedvomno pomagalo v nadaljnjem šolanju na fakulteti. Prav tako pa je bila tudi odlična priložnost za vadbo angleškega jezika s sošolci.

Vreme tu se zaenkrat ni nič spremenilo, še kar na nebu prevladujejo oblaki. A naslednji teden naj bi prišlo do spremembe. Na žalost na slabše, veliko slabše. Napovedano je deževno vreme celoten zadnji teden z možnostjo snega. Tega se veselim, saj bo to prvi letošnji sneg zame. Že tako ga pozimi v Ljubljani ne bo veliko, tako da lahko tu na Danskem malo nadoknadim zimo. Je pa zelo zanimivo da so Danci že dva tedna nazaj začeli z okraševanjem ulic, blokov, hiš, parkov in vsega drugega z božičnimi okraski in lučkami. Čeprav se mi zdi malo prehitro, vseeno uživam v božičnem duhu. Tudi trgovine so že polne božičnih izdelkov, le še na radiu ni božičnih pesmi…. na srečo.

Z Rokom tudi načrtujeva obisk glavnega danskega mesta, Kobenhavn. Glede na to, da je to milijonsko mesto, sem prepričan da si bo v kratkem času težko ogledati vse znamenitosti. A za nekaj glavnih točk bo sigurno čas. Tako da v zadnji teden izmenjave vstopava v božičnem duhu in komaj čakava ogled Kobenhavna.

Oglejte si tudi