Prva zanimiva izkušnja na poti v Iveco

Bil je torek, z Lanom najin prvi delovni dan v velikem Španskem podjetju, Iveco. Vsi so nama rekli, da morava biti na prvi dan nujno točna v službi. To nama je bilo zelo pomembno, saj sva želela narediti dober prvi vtis.

Ko sva z Lanom vstala ob 5h zjutraj sem vedel, da je takšna ura nekam sumljiva, imela sva navodilo, da bo avtobus prispel na postajo ob 5.40. Vstala sva in pohitela na postajo. Prišla sva na postajo približno ob 5.30 in nestrpno čakala avtobus, ki ni nikoli prispel. Odločila sva se, da bova še malo počakala, mogoče zamuja, ampak ne, to ni bila stvar v tem primeru.

Odbila je ura 6, sedaj naju je že pošteno skrbelo, da  na prvi delovni dan sploh nebova prispela v podjetje. Taxi je drag in toliko denarja nisva imela na sebi.

Poklicala sva profesorico, ki odgovora na najino dilemo tudi ni vedela. Nato sva poklicala španskega učitelja, ki nama je podal vse podatke, glede  prevozov do Iveca, dan prej. Povedal nama je, da naj bi avtobus prišel ob 6.10 in ne 5.40 kot je bilo prvo rečeno in napisano v navodilih.

Avtobusa še zmeraj ni bilo, ura je bila že 6.20! Počasi sva zgubljala živce in se počasi odločala, če kar kreneva nazaj v apartma. Odločila sva se počakati še 5 minut, nato pa zagledava kako se proti najini postaji približuje moški. Vprašal sem ga, mar je mogoče delavec Iveca? Odvrnil je, da je in nama je povedal, da avtobus ne prispe na postajo, ne ob 5.40, ne ob 6.10 ampak ob 6.30!

Ob točno 6.30 je pripeljal avtobus, od mraza in bolečih nog sva se hitro sesedla na sedeže in odpočila od dolgega napornega čakanja.

Odpeljala sva se v Iveco, se preoblekla in odšla proti delavnici.


Vsi so bili zelo prijazni in smešni. Spoznala sva najinega šefa, ki je zvenel kot Morgan Freeman, njegov globok in močan glas nama je dal vedeti, da je “gazda”.

Sledil je ogled celotne tovarne. Ko sem zagledal kako se roboti sami peljejo po tovarni, sem dobil kar nasmešek na obrazu. Bilo mi je fenomenalno, kam gre tehnologija. Roboti, ki se brez kontrole kogarkoli, sami peljejo po tovarni. Na sebi imajo posamezne dele tovornjakov, ki jih delavci sestavljajo na posameznih postajah. To kaže hitro in učinkovito delo kar se mi zdi super.

Komaj čakam, da doživim nove izkušnje in da se tudi kaj novega naučim. Kar se definitivno bom.

 

Oglejte si tudi