Ti presneti avtobusarji

Četrtek , 7. november 2019

Hola, que tal?

Že nekaj dni smo na tem zanimivem, majhnem a kjub temu hribovitem otoku. Najbrž si mislite, da je tu vroče sonce in vetrič v laseh, kajne? Ahh še zdaleč ni tako! Sonček se pokaže le nekajkrat na dan, dež nas zalije na vsake pol ure in veter nas premrazi do kosti, pa čeprav imamo 20°C.

Neboste vrjeli, ampak tile avtobusi mi bodo požrli živce! Kot sem že v predhodnjem blogu omenila je treba vozniku avtobusa pomahati, da ustavi na avtobusni postaji. Veste kaj se nama je danes zgodilo? Naj vam povem kratko zgodbico.

Z Laro se odpravive na avtobusno postajo in kot po nekaj-dnevni navadi sva čakali avtobus številka 906. Bili sva pripravljeni, da vozniku pomahave. Ko se je avtobus pripeljal po klancu navzdol sem mu pomahala in se postavila na rob pločnika, da me opazi. Po tem pa šok. Voznik mi je le pomahal nazaj, se nasmejal in peljal naprej. Katastrofa! Padal je dež in tudi pihalo je. Voznik avtobusa pa mi je le pomahal. Z Laro sva se ogorčeno pogledali in se začeli smejati in pritoževati.

Ni nama drugega preostalo kot da greve spet peš v center mesta.

Ko sva hodili proti centru sva zagledali postajo, kjer ustavlja tramvaj. Odločili sva se, da poizkusiva še vožnjo s tramvajem. Na kratko rečeno, manj komblikacij in manj denarja za vožnjo. Zanimivost pri mestnemu avtobusu je ta, da se je potrebno počekirati ob vstopu na avtobus, tako kot na Troli v Ljubljani in pa tudi, ko izstopiš iz avtobusa. Če slučajno pozabiš, ti iz kartice poberejo več denarja. Na tramvaju pa se počekiraš le enkrat.

Mestni avtobusi imajo veliko povezav v različne smeri. Paziti moraš le, da si na pravi avtobusni postaji v pravi ulici. Če avtobus pelje mimo postaje, še ni nujno da bo tam tudi ustavil.

Samo mesto Santa Cruz je zelo prometno. Od avtomobilov in motorjev do koles in skirojev. Zelo hitro se izgubiš v vseh teh križiščih, krožnih krožiščih in enosmernih ulicah, ob veliki količini semaforjev in pomankanju prometnih znakov. Paziti pa moraš tudi na tramvaje, saj imajo pred vsemi prednost. Ne moremo pa se izogniti ročnemu speljevanju v klanec. Če niso vešč v tem, je tako rečeno po tebi.

Oglejte si tudi