Magnet (za težave)

Morjesta (še zadnjič),

napočil je dan, ko moramo zapustiti Finsko. Zagotovo bo ostalo veliko lepih spominov (veliko njih, si lahko preberete v prejšnjih blogih). Sedaj, pa naj vam povem, kako je potekala naša pot domov.

Kovčke smo spakirali že prejšnji dan, ker smo imeli vlak iz Tamper v Helsinke že ob 8. uri zjutraj. Tomas nas je 7.20 počakal pred stanovanjem in nas odpeljal na železniško postajo. Jutro je potekalo brez težav. Vkrcali smo se na vlak in se odpeljali do Helsinkov, kjer smo presedli na naslednji vlak do letališča. Na letališču smo naredili prijavo oz. check in, oddali kovčke in se sprehodili po letališču. Med čakanjem na letalo, smo se kartali.

Napočil je čas da se vkrcamo in poletimo do Varšave. Tudi v Varšavi smo imeli dobro uro časa, do naslednjega leta. Malo smo se okrepčali, ko pa smo se želeli vkrcati, se je pojavil manjši zaplet. Takoj, ko smo prišli v Varšavo, smo se pozanimali kje in kdaj bomo dobili letalske karte do Ljubljane. Kot nam je bilo povedano, naj bi karte prevzeli takrat, ko bodo začeli spuščati na letalo. Ampak tam ob vkrcanju ni bilo nikogar. Gospodični , ki je preverjala karte, smo povedali v čem je problem in smo ga skupaj rešili.

Končno pridemo na letalo in smo že veseli, ker vemo da bomo kmalu doma. Nismo se morali nagledati lepot Slovenije, ko smo leteli nad njo. Tudi razgled iz Brnika je bil neverjeten.

Vse kar nam je še ostalo, je da prevzamemo kovčke in se odpeljemo domov. AMPAK, brez težav, pač ne gre. Naših kovčkov ni bilo na Brniku, za piko na i, pa nismo imeli s seboj vseh kod za prtljago (dobiš jo na prvi letalski karti. V našem primeru HEL-WAW), imeli smo samo 3. Saj so ostale karte, ostale na letalu. Podali smo prijavo za izgubljeno prtljago, za te tri kovčke, za katere smo imeli nalepke in odšli domov.

Kaj je novega? :  Dobili smo kovčke, vsi, ne samo trije.

Definitivno smo magnet za težave, takšne ali drugačne (haha), ampak na koncu se je še vedno vse dobro končalo.

Upava, da ste uživali ob naših dogodivščinah <3 čaauuu,

Aneja & Ana

Oglejte si tudi